Top restaurants in Friesland


Top restaurants in Friesland die u moet bezoeken. Ontdek de beste restaurants van Friesland. Voor een restaurant is er geen grotere bekroning op het werk dan een Michelinster. Friesland telt drie restaurants met een Michelinster: De Heeren van Harinxma, De koriander en het restaurant élevé of le bráss.

 

De Heeren van Harinxma

De Heeren van Harinxma

De Heeren van Harinxma is al sinds jaar en dag een begrip in het Noorden des lands. Sinds 2015 staat de keuken van dit restaurant onder leiding van Chef de Cuisine Arjan Bisschop. De gerechten kenmerken zich door inspiratie uit het seizoen en het gebruik van pure producten. De Heeren van Harinxma hebben een Michelinster.

De koriander

De koriander Drachten

Michelin heeft het restaurant sinds 1999 een ster toegekend. Jan heeft een stijl van koken die je eerlijk kunt noemen. Verse, goede regionale producten sieren het bord. De seizoenen, versheid van onze producten, smaak en puur koken staan hoog in het vaandel. Koriander is een restaurant waar een ieder zich thuis kan voelen.

Restaurant élevé of le bráss

Restaurant élevé

Dineren op hoog niveau in Michelinster restaurant élevé of le bráss, het brasserie-gedeelte. U wordt verrast door originele, creatieve gerechten in een moderne, sfeervolle omgeving. Elevé heeft een keuken met regionale, nationale en internationale invloeden en staat onder leiding van chef de cuisine Gilbert van der Heide. 

’t Havenmantsje

Havenmansje Harlingen

Restaurant ’t Havenmantsje staat voor stijlvol, lekker en toegankelijk. Een uniek concept op een bijzondere locatie. Aan de haven van Harlingen eet en drink je op topniveau voor een aantrekkelijke prijs.